Cercetatori italieni de la Departamentul de Urologie al Centrului Medical al Universitatii din Siena si-au propus sa verifice ipoteza potrivit careia inhibarea activitatii glandei pineale prin aplicarea unui tratament cu lumina stralucitoare (fototerapia) ar putea influenta in bine functia sexuala.
In acest scop, ei au efectuat un test restrans, pe 9 barbati cu disfunctii sexuale nedatorate unor boli organice. Subiectii, cu varste cuprinse intre 39 si 60 de ani, au fost selectionati, succesiv, dintre pacientii neinternati ai Departamentului de Urologie. Doi dintre subiecti aveau diagnosticul de "dorinta sexuala redusa primara", adica neprovocata de o alta maladie sau de abuzul de stupefiante, 6 pacienti sufereau de "dereglare a mecanismului de excitare sexuala", iar un pacient fusese diagnosticat cu "tulburare a orgasmului". Niciunul dintre subiecti nu suferea de vreo tulburare a starii de spirit.

Subiectii au fost supusi, aleatoriu, la un tratament activ cu lumina, sau la un tratament placebo cu lumina.

Pacientii din prima categorie au fost expusi zilnic, cate 30 de minute, la lumina produsa de o baterie de tuburi fluorescente care emiteau 10.000 de lucsi de lumina alba, cu radiatia ultravioleta indepartata prin filtrare. Distanta intre cornee si sursa de lumina a fost de un metru.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.