Baietii care prezinta o anumita mutatie a genei monoaminoxidaza A (MAOA), denumita si "gena razboinicilor", sunt predispusi sa se alature bandelor de cartier si sa foloseasca armele, devenind extrem de violenti, potrivit unui studiu efectuat de cercetatorii de la Universitatea de Stat din Florida relateaza agentia Mediafax.
Aceasta asociere este valabila doar in cazul baietilor, informeaza sciencedaily.com. Fetele care prezinta aceeasi mutatie a genei MAOA par sa fie mult mai rezistente la potentialele efecte violente pe care aceasta variatie genetica le imprima asupra comportamentului adolescentilor. Studiul a fost coordonat de expertul in criminologie Kevin M. Beaver, de la Universitatea de Stat din Florida, autor a peste 50 de studii comportamentale.

"Studiile precedente au relevat o anumita asociere intre mutatia genei MAOA si o serie larga de comportamente antisociale, uneori violente, dar lucrarea actuala confirma faptul ca aceasta mutatie prezice asocierea la bandele de cartier", a explicat Kevin M. Beaver. "Aceasta mutatie ii delimiteaza in mod clar pe acei membri ai bandelor care vor avea un comportament violent si care vor folosi arme, de ceilalti membri care sunt mai putin predispusi sa adopte un astfel de comportament", a adaugat specialistul american.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.