Prima femeie ministru din Arabia Saudita nu va aparea la televizor fara sa primeasca permisiunea autoritatilor, a declarat ea luni pentru cotidianul Shamms, citat de Reuters.
Numirea Nourei al-Faiz, in luna februarie, in functia de ministru adjunct pentru educatia femeilor a fost salutata drept un pas important inainte in ceea ce priveste integrarea femeilor in Arabia Saudita, tara conservatoare unde o forma puritana de islam nu le permite femeilor sa conduca, sa voteze sau sa discute cu barbati care nu le sunt rude, transmite NewsIn.

"Nu imi dau jos valul si nu voi aparea la televizor daca nu ni se permite", a spus Faiz pentru ziar, care a publicat o fotografie a oficialului cu val, dar in care i se vede fata.

Postul saudit de televiziune a angajat femei saudite ca prezentatoare in ultimii ani, in cadrul unei reforme lansate dupa atentatele din 11 septembrie din Statele Unite, care a atras atentia intregii lumi asupra radicalizarii din tara cu cele mai mari exporturi de petrol din lume.

Faiz a respins propunerea ca fetele sa aiba voie sa faca sport la scoala. "Este mult prea devreme", a spus ea. Ministerul sau nu a putut fi contactat pentru a comenta informatiile.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.