Desi pare desprinsa dintr-un film science fiction, imaginea unor roboti care patruleaza prin birouri, complexuri comerciale si banci ar putea fi pusa in practica, in curand, in Japonia, transmite Reuters. Echipat cu camera de luat vederi si o serie de senzori, modelul "Guardrobo D1" - realizat de firma japoneza de securitate Sohgo Security Services - va avea rolul de a patrula pe anumite trasee prestabilite pentru a asigura securitatea institutiei pe care o pazeste.

Cu o inatime de 109 cm, robotul va putea sa alerteze paznicii umani prin intermediul unei statii de emisie si prin imaginile video trimise. El va trebui sa detecteze intrusi, incendii sau chiar scurgeri de apa. Realizarea unor asemenea roboti este extrem de importanta pentru Japonia, intrucat varsta medie a populatiei creste cu fiecare an, au precizat reprezentantii Sohgo Security.

In prezent, in Japonia aproximativ o persoana din cinci are peste 65 de ani, iar analistii estimeaza ca acest raport va creste in urmatorii ani. Sohgo Security spera ca va putea comercializa acest nou tip de paznic in circa un an, dupa ce vor fi efectuate o serie de teste. Pretul nu a fost inca anuntat.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.