Activitatea artistica a unei pictorite americane s-a intensificat in urma dezvoltarii unei periculoase malformatii cavernoase in lobul temporal al creierului. Viziunile pe care aceasta le are i-au transformat picturile in adevarate opere de arta.
Noaptea, Alison Silva doarme cu lumina aprinsa si, cateodata, tine lumina aprinsa in intreaga casa. Asta pentru a tine departe puternicele halucinatii. Pictorita in varsta de 33 de ani, cu apucaturi de copil, din New Jersey, a suferit dintotdeauna de migrene. Insa, cu doi ani in urma, aceste banale dureri de cap au devenit mult mai dese, iar infricosatoarele viziuni s-au intensificat. "Majoritatea lucrurilor pe care le vad sunt fantomatice", povesteste Silva. "Cateodata vad umbre in camera... arata ca un fel de ninsoare marunta. Sau ca niste zane. E greu de explicat. Pare o experienta extra-corporala". In decembrie 2006 a avut loc ceea ce artista denumeste "Big Bang". "Parca eram intr-o plimbare intr-un carusel: lumini puternice in­termitente, miscari unduitoare si ametitoare; totul era incetosat si ma simteam foarte nein­demanatica", continua aceasta.

In urma unei examinari, doctorii de la Spitalul Prezbiterian Columbia din New York i-au descoperit o retea de sange incalcita periculos in creier, o malformatie cavernoasa care ii provoca o scurgere anormala a sangelui si care i-ar fi putut provoca o hemoragie fatala sau atacuri de apoplexie. La aflarea acestei vesti teribile, cum era de asteptat, Alison s-a lasat cuprinsa de o puternica deprimare S-a inchis in ea, rupandu-se de orice tip de activitate. Cand a avut curajul sa se apuce din nou de pictat, femeia a avut parte de o surpriza: imaginatia ei - si asa extrem de bogata - atinsese culmi si profunzimi de nebanuit. Arta ei a devenit mult mai profunda, mai neagra si mai psihologica decat inainte.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.