Fermierii din Africa au gasit in sfarsit solutia pentru a-si pazi culturile de elefantii invadatori. Acestia se folosesc de albine pentru a le speria pe unele dintre cele mai mari animale de pe planeta, potrivit Telegraph.
Elefantii distrug de regula recoltele oamenilor din Kenya si pentru ca uriasele animale nu pot fi impiedicate doar punand garduri, localnicii sunt nevoiti sa impuste aceasta specie aflata pe cale de disparitie.

Acum, in urma unor cercetari efctuate de cativa cercetatori de la Universitatea Oxford si membrii ai organizatiei "Salvati Elefantii", s-a descoperit ca singurul lucru de care se tem elefatii sunt albinele.

Un simplu gard din stupi de albine a demonstrat ca poate reduce in mod semnificativ atacurile elefantilor asupra culutirlor. Gardul este construit din stupi de albine suspendati pe stalpi si legati cu sarme. Elefantii vor evita astfel stupii si vor incerca sa forteze sarmele care miscandu-se vor declansa furia albinelor.


Despre autor:

Green-Report

Sursa: Green-Report


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.