Orarul de munca flexibil, siguranta, mobilitatea, timpul liber platit acordat, nivelul scazut de stres si beneficiile sunt principalele atuuri ale unui job, in detrimentul salariului mare, potrivit sondajelor. Somajul in crestere, din cauza crizei, a accentuat aceasta tendinta a angajatilor, de a lua in considerare, mai intai, alte avantaje ale unui loc de munca si apoi sa se gandeasca si la salariu.
Chiar daca piata muncii sta destul de prost, exista joburi ce ofera o siguranta sporita, in domenii variate. Revista Time, citata de ziare.com, a reusit sa gaseasca mai multe astfel de ocupatii:

- Contabil: chiar daca nu visam sa devenim contabili cand suntem mici, aceasta ocupatie se numara printre cele mai sigure, cele mai bine platite si cele mai mobile, potrivit expertilor in resurse umane. Conform unor estimari, pana in 2020, 75% dintre actualii contabili vor iesi la pensie, prin urmare exista, deja, o cerere mare pentru specialisti in acest domeniu.

In plus, din pozitia de contabil se poate destul de usor avansa pe scara ierarhica dintr-o companie. De asemenea, va puteti infiinta o mica firma de consultanta in domeniu sau puteti lucra la mai multe companii, in baza unor contracte de colaborare. Un alt avantaj este ca orice societate, din orice arie de activitate, are nevoie de contabili, deci ofertele sunt mult mai numeroase decat in cazul altor ocupatii.

- Antreprenor: Studiile arata ca jumatate dintre persoanele care au optat sa renunte la cariera intr-o alta companie si sa-si inceapa propria afacere sunt mai putini stresati, iar 91 de procente spun ca le place activitatea mult mai mult. Bineinteles, inceperea unei afaceri presupune si riscuri. Puteti apela la un imprumut pentru IMM-uri si aveti si posibilitatea accesarii unor fonduri europene, in functie de domeniul de activitate ales. Nu trebuie sa mergeti pe ideea ca ar trebui sa fie o societate mare, cu mai multi angajati si profituri uriase. Scopul principal este sa va castigati traiul si sa va si placa ceea ce faceti.

- Politist: Este un lucru cunoscut faptul ca, in timpul crizelor economice, criminalitatea creste. Prin urmare, puteti fi sigur ca nu va veti pierde locul de munca. De asemenea, aceasta slujba are mai multe beneficii, printre care se numara salariul mai mare decat al altor bugetari, de exemplu.

- Administrator de retea si sisteme de calculatoare: Principalul avantaj il reprezinta salariul destul de ridicat pentru un astfel de post, cerandu-se un grad ridicat de calificare. De asemenea, avand in vedere ca reteaua trebuie supravegheata 24 de ore de 24, 7 zile pe saptamana, inseamna ca veti putea lucra in ture, alegandu-va programul pentru a se potrivi nevoilor dumneavoastra.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.