Daca uneori oamenii nu prea stiu ce inseamna prietenia si solidaritatea, se pare ca plantele cunosc aceste sentimentele. Cel putin cele inrudite. Asta sustin doua echipe independente de cercetatori japonezi si americani, conform Realitatea TV. In plus, plantele de acelasi soi pot sa se recunoasca intre ele.
Dupa spusele oamenilor de stiinta, ele se ajuta unele pe altele sa supravietuiasca si sa nu fie devorate de insecte. Mai mult, cercetatorii cred ca plantele emit o substanta volatila, ce le avertieaza de prezenta inamicilor. Deocamdata specialistii nu au reusit sa inteleaga mecanismul lor de aparare, chiar daca experimentele arata ca sistemul in sine exista.

Se pare chiar ca plantele de acelasi fel nu intra in competitie pentru hrana, nici macar daca sunt puse in pamant una langa alta. Insa in cazul a doua soiuri diferite, radacinile lor vor fi concurente pe viata si pe moarte, pentru absortia celei mai mari cantitati de substante nutritive.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.