Barbatii costelivi au motiv sa se bucure ce-i drept, mai mult in stilul capra vecinului... Cu toate ca e de-acum lucru dovedit stiintific ca barbatii numai muschi atrag mai multe femei in pat, acest avantaj il platesc cu un sistem imunitar mai slab dezvoltat si cu o pofta de mancare pe masura gabaritului.
William Lassek, specialist in psihologie evolutionara la Universitatea Pittbsurgh, din statul american Pennsylvania, este de parere ca tocmai acestui pret evolutionar ii datoram faptul ca nu toti barbatii din zilele noastre arata ca Incredible Hulk.

Multe alte studii au demonstrat atat ca femeile ii prefera ca parteneri sexuali pe barbatii mai bine inzestrati cu muschi, cat si ca barbatii mai muschiulosi au mai multe partenere sexuale decat barbatii mai modesti din acest punct de vedere. Desigur, este vorba despre concluzii statistice, iar cercetatorii au tinut seama de influenta altor factori.

Tot pe baza unor studii anterioare se banuia ca musculatura are un pret: testosteronul, hormonul care stimuleaza dezvoltarea musculaturii, slabeste sistemul imunitar. Pana la studiul coordonat de Lassek, niciun cercetator nu a examinat atat plusurile cat si minusurile musculaturii masculine superdezvoltate in contextul unei singure populatii. Oamenii de stiinta de la Pittsburgh au analizat datele furnizate de peste 5000 de barbati americani cu varste cuprinse intre 18 si 49 de ani, care au luat parte la o cercetare la nivel national, desfasurata intre anii 1988 si 1994.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.