Toate acoperisurile caselor ar trebui vopsite in alb pentru ca razele soarelui ar fi reflectate, aparatele de aer conditionat ar functiona la capacitate redusa, iar gospodariile ar consuma mai putina energie, sustine Steven Chu, secretarul american pentru energie, potrivit The Telegraph.
Suprafetele deschise la culoare ar putea incetini incalzirea globala, pentru ca reflecta caldura in spatiu, spre deosebire de culorile inchise ce absorb razele soarelui. Steven Chu, castigator al premiului Nobel, a declarat in cadrul unui simpozion de la Londra ca schimbarile climatice marcheaza o „situatie de criza”, in care o serie intreaga de masuri trebuie avute in vedere.

Steven Chu a declarat ca SUA nu planuiesc un proiect amplu de inginerie, cu toate ca s-a declarat in favoarea acoperisurilor albe. El a explicat ca impactul daunator al tuturor masinilor de pe sosele de pe parcursul a 11 ani ar putea fi compansat in cazul in care toate acoperisurile si drumurile din mediul urban ar fi vopsite in culori deschise.


Despre autor:

Green-Report

Sursa: Green-Report


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.