Ciocolata, desertul preferat atat de copii, cat si de adulti, creeaza mari probleme in randul celor dependenti de dulciuri. Jane Hamilton este o mare amatoare de ciocolata, de mai bine de 20 de ani, desi a incercat prin toate metodele sa renunte la acest "moft", titreaza miercuri "The Sun".
Insa nici hipnoterapia, tratamentul prin aversiune, puterea mintii sau dietele nu au avut efectul scontat. Drept pentru care, disperata, britanica a apelat la o noua terapie ce avea 80% sanse de reusita.

Numita Tehnica de Libertate emotionala (EFT), ea presupune ca un terapeut sa atinga punctele meridiane de presiune de pe cap, gat si maini. Terapia poate fi asemanata cu acupunctura, insa nu sunt folosite acele. Practicantii spun ca ea biruie fobiile si dependentele dupa doar cateva vizite. Inclusiv personalitati precum Madonna si Lilly Allen au apelat la metoda inovatoare.

Terapeuta Carey Mann, in varsta de 37 de ani, a renuntat la o slujba bine platita in televiziune pentru a participa la cursurile EFT dupa ce a reusit sa isi depaseasca propriile probleme cu ajutorul tehnicii. "Prima intalnire a durat aproape o ora. La inceput Carey mi-a spus sa tin in mana si sa miros ciocolata mea preferata si sa dau o nota de la unu la zece pentru dorinta mea de a o manca. Raspunsul a fost unul clar: zece. Apoi Carey mi-a batut usor pe incheietura si fata, in timp ce eu repetam: 'Eu controlez ciocolata. Ciocolata nu ma controleaza pe mine'.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.