Barbatii, si nu femeile, sunt sexul slab, potrivit unui studiu publicat in editia electronica de The Telegraph si citat de Hotnews. Oamenii de stiinta au descoperit ca, in timpul sarcinii, este mult mai probabil ca un fat de sex masculin sa dezvolte complicatii. In plus, in cazul copiilor de sex masculin riscul de nastere dificila sau prematura este mult mai mare.
Diferentele dintre dintre cele doua sexe se mentin si in perioda adulta a vietii: barbatii sunt mai vulnerabili la
infectii si nu rezista la fel de bine ca femeile in fata bolilor. Profesorul Marek Glezerman a studiat 66.000 de nasteri la Israel's Rabin Medical Centre in perioada 1995 - 2006.

El a descoperit ca la sarcinile cu feti de sex masculin apar mult mai des complicatii, iar aceasta vulnerabilitate continua pe parcursul intregii vieti. "Se stie ca barbatii au o viata mai scurta, sunt mai sensibili in fata infectiilor si nu rezista la fel de bine ca femeile in fata bolilor. Cu alte cuvinte, barbatii sunt, de fapt, sexul slab", a declarat profesorul.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.