Specialisti de la Universitatea australiana New South Wales au recurs cu succes - la o noua metoda pentru tratarea corneelor deteriorate. Dupa numai cateva saptamani de tratament, cei trei subiecti ai acestei tehnici revolutionare vedeau mai bine, corneele lor refacandu-se.
Cercetatorii au recoltat celule susa din ochiul fiecarui pacient, celule care au fost apoi aplicate pe interiorul unei lentile de contact. Lentila astfel “captusita” a fost asezata apoi pe corneele deteriorate, in felul acesta avand loc
un fel de transplant de celule regeneratoare.

Dr. Nick Di Girolamo, din colectivul australian care a intreprins acest tratament inovativ, a subliniat ca procedeul este si simplu, si ieftin, putand fi utilizat chiar si in tarile Lumii a treia, daca medicul respectiv are la dispozitie un laborator unde sa poata face culturi de celule.

“Spre deosebire de alte tehnici, cea folosita de noi nu necesita nici suturi, nici interventii chirurgicale majore. Tot ce trebuie facut este sa recoltezi o bucatica extrem de mica, mai putin de un milimetru, de tesut de pe suprafata ochiului” – a subliniat dr. Di Girolamo.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.