Daca Biblia spune "La inceput a facut Dumnezeu cerul si pamantul", sloganul unei campanii publicitare demarate in orasul american Chicago de o organizatie ateista spune ca "La inceput Omul l-a creat pe Dumnezeu". Sloganul a fost inscriptionat pe 25 de autobuze din Chicago ca parte a unei campanii publicitare de catre Indiana Atheist Bus Campaign, informeaza Chicago Tribune.
Reclamele circula intre centru si partile de nord si de sud ale orasului de la inceputul saptamanii trecute si vor continua sa circule in iunie.

"Scopul campaniei este sa incurajeze discutia despre religie si locul sau in societatea noastra", a declarat Charlie Sitzes, un purtator de cuvant al grupului din Indiana care cu ajutor de la American Humanist Association a colectat peste 10.000 de dolari din donatii private pentru a cumpara spatiu publicitar in Indiana si Illinois.

"Toti ateistii cred ca Dumnezeu este o creatie a omului", a spus Sitzes. "Obisnuiam sa avem mii de dumnezei. Acum am ajuns la unul singur. Ne apropiem de numarul real", a continuat el.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.