Un pensionar a descoperit in gradina casei sale din satul de vacanta Bahna, aflat la circa 20 de kilometri de municipiul Drobeta Turnu Severin, o ciuperca imensa, care cantareste aproape patru kilograme.
Dumitru Mocofan povesteste ca, duminica seara, a intrat in gradina pentru a uda gazonul cand, la un moment dat, a observat ciuperca. Foarte mirat s-a apropiat de aceasta si cu mare surprindere a vazut ca nu este vorba de una obisnuita. Acul cantarului a indicat 3,850 kilograme, iar diametrul depaseste 40 de centimetri. Cum astfel de ciuperci nu iti este dat sa vezi in fiecare zi, pensionarul s-a prezentat luni dimineata la sediul Directiei Silvice Mehedinti din Severin pentru a le arata specialistilor neobisnuita ciuperca. Si intr-adevar salariatii de aici au ramas cu gura cascata, dupa cum arata NewsIn.

„Nu este o ciuperca forestiera, nu prezinta interes comercial. Este vorba de buretele cerbului (Scleroderma vulgare), dar de dimensiuni care ies din tiparele obisnuite. N-am vazut in viata mea asa ceva. In mod normal aceasta nu depaseste 14 cm diametrul. Nu imi dau seama de ce a crescut atat de mare, este o crestere anormala. Poate fi o zona radioactiva ori poate conditiile deosebit de favorabile, cu precipitatii abundente au facut posibil acest lucru”, a precizat directorul tehnic de la Directia Silvica Mehedinti, ing. Victor Paulescu.

Trebuie spus ca intre localitatile Bahna si Ilovita se afla rezervatia paleontologica Bahna, unul dintre cele mai vechi si interesante puncte fosilifere din tara, de mare valoare stiintifica. Calcarele recifale conserva o fauna fosila veche de 16 milioane de ani.

Dupa ce s-a lamurit despre ce este vorba, pensionarul a plecat acasa hotarat sa arate minunea de ciuperca rudelor si prietenilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.