O clinica privata din Praga, care se confrunta cu lipsa de personal medical, isi recruteaza infirmierele oferindu-le liposuctii sau operatii pentru marirea sanilor in schimbul semnarii unui contract pe trei ani.
Oferta, lansata in urma cu cateva luni, a fost un succes, potrivit directorului clinicii, Jiri Schweitzer, care primeste zeci de CV-uri la fiecare anunt de angajare, potrivit NewsIn.

"Am vorbit cu cei din jur, cu prieteni si colegi, iar (aceasta propunere - n.red.) a generat un interes enorm", a declarat Petra Kalivodova, o infirmiera care a optat pentru liposuctie. La fel ca ea, alte sapte infirmiere au folosit deja bonusurile primite, care le-au permis tratamente pe care, in alte conditii, nu si le-ar fi permis.

O operatie chirurgicala mamara costa 75.000 de coroane (2.823 de euro) la aceasta clinica, adica salariul unei infirmiere pe mai mult de trei luni, iar o liposuctie pana la 1.880 de euro, adica salariul pe doua luni.

Bonusul are si un efect disuasiv: o infirmiera care isi reziliaza contractul inainte de termen trebuie sa ramburseze contravaloare operatiei la care a fost supusa. Dar, dupa trei ani, o noua prelungire a contractului este recompensata de o noua interventie gratuita. Si medicii si secretarele pot beneficia de aceasta oferta.

Numarul clinicilor de chirurgie estetica s-a triplat in Cehia in perioada 1997-2006, potrivit Institutului ceh de statistici de sanatate, in conditiile in care acest tip de interventii au devenit populare in fosta tara comunista. In plus, multi pacienti straini prefera sa mearga in Cehia, datorita preturilor mici.

In paralel, insa, salariile mai bune din alte tari europene au determinat un exod al personalului din domeniul medical.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.