Un sarpe care nu depaseste zece centimetri, un melc a carui cochilie se rasuceste in patru directii sau un palmier care infloreste pana la moarte. Acestea sunt doar cateva dintre cele peste 18.000 de specii noi pentru stiinta incluse intr-un top 10.
Biologii au numit si au descris 18.516 de specii noi in 2008, majoritatea nevertebrate, un mare progres fata de cele 16.969 descrise cu un an in urma, informeaza The Independent. Dintre acestea, un comitet international de experti, condus de un specialist de la Universitatea din Connecticut, SUA, a selectat 10 animale, plante si microbi si a realizat un top in functie de trasaturile unice si surprinzatoare ale acestor vietati.

Cel mai mic sarpe din lume

Printre cele mai uluitoare vegetale se numara o planta de cafea fara cofeina - “Coffea charrieriana” -, descoperita in Africa Centrala, si un palmier din Madagascar - “Tahina spectabilis” - care se umple cu nenumarate flori, dispuse intr-un mod spectaculos, chiar inainte sa se ofileasca si sa moara.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.