Agentia spatiala americana (NASA) a anuntat o noua misiune pe Luna, pentru a gasi locuri de aselenizare, dar si eventuale surse de apa, informeaza AFP.
Misiunea va incepe la 17 iunie, prin lansarea de la Cape Canaveral a unei rachete portante Atlas V, ce va transporta in spatiu doua module de explorare: LCROSS - pentru cautarea apei in stare inghetata si LRO - menit sa depisteze locuri pentru aselenizarea viitoarei misiuni cu echipaj uman.

„Sunt date de care avem nevoie pentru ca explorarea umana a Lunii sa se desfasoare in siguranta“, sustine Mike Wargo, cercetator la NASA.

Misiunea se concentreaza asupra polilor satelitului, zone prea putin studiate, vizand confirmarea ipotezelor despre existenta in aceste zone a hidrogenului si a apei inghetate, ce nu au fost gasite in regiunea ecuatoriala a Lunii, explorata de oameni in secolul trecut.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.