Postul de casiera-om de supermarket este pe cale de disparitie in Italia, sute de casiere-robot debarcand in ultimele saptamani in supermarketuri si mari magazine din aproape intreaga Italie, informeaza ziarul italian La Stampa, citat de Agerpres.
Experimentul dateaza de mai multi ani si nu a fost intotdeauna incununat de succes, potrivit ziarului mentionat. La inceput, masinile faceau greseli, clientii se lansau in dueluri verbale sau fizice cu aparatul care se apara aruncand chitante. Dar acum a venit revolutia: casierele-robot vor intra in viata italienilor. Lantul de supermarketuri Coop, IKEA, Carrefour le-au lansat deja. Expertii nu au indoieli: peste putini ani raportul va fi de opt casiere-robot la doua casiere-om, acestea din urma cifrandu-se in prezent in Italia la zeci de mii.

Publicul se imparte intre cei favorabili si cei care se opun. Experienta robotului este insa un mod de a intelege propria filosofie, nu numai de a face cheltuieli, scrie La Stampa. Potrivit instructiunilor, pasii ce trebuie facuti sunt urmatorii: te prezinti in fata masinii, scoti produsele din carut, inregistrezi codul de bare pe cititor iar pe display apare pretul, dupa care depui articolul in punga, iar la sfarsit pui banii intr-o fanta sau bancomat si totul se termina, cronometrat, in cinci minute si zece secunde.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.