Prima banca mobila de sange pentru catei a fost lansata in Marea Britanie si cauta donatori patrupezi, titreaza "Ananova".
Rulota special creata e echipata complet cu un cantar, cu o camera de asteptare si masa hidraulica. Patrupezii care viziteaza unitatea se pot astepta la o masa si, de asemenea, la o punguta cu jucarii pentru donatia facuta Intregul proces dureaza intre cinci si sapte minute, insa proprietarii sunt sfatuiti sa rezerve o jumatate de ora vizitei medicale. Dupa recoltare, sangele este pus la pastrare, pe grupe, si poate fi folosit in maximum cinci saptamani de la recoltare. "Mereu avem o lipsa de donatori, este la fel ca la oameni. Dupa ce sangele ajunge la noi, pleaca mai departe spre cabinete. Daca o persoana merge la spital se asteapta sa gaseasca sange. Asta dorim sa asiguram si pentru patrupede", a declarat directorul executiv al bancii de sange pentru animale din Marea Britanie, Wendy Barnett, titreaza "Ananova".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.