Un elev din Texas a castigat o bursa de 25.000 de dolari si o excursie in Insulele Galapagos raspunzand corect la intrebarea "Judetul Timis isi ia numele de la un afluent al Dunarii si este situat in partea vestica a carei tari europene?", la un concurs National Geographic, potrivit Washington Post.
Eric Yang (13 ani), elev in clasa a saptea, a raspuns corect la intrebare si va merge in excursie insotit de moderatorul show-ului si gazda emisiunii "Jeopardy!", Alex Trebek.

Peste 50 de copii, cu varste intre noua si 15 ani, au participat la concursul organizat la Washington.

Eric a recunoscut ca, la unele intrebari, a dedus raspunsul corect, pentru ca nu l-a stiut din start. Baiatul a povestit ca a invatat geografie din cartile de bucate, pe care le considera o sursa informationala nemaipomenita despre oameni, culturi si stiluri de viata din toata lumea.

Eric a mai spus ca ii place sa gateasca, sa joace baschet, sa inoate si sa cante la pian. El a precizat ca, atunci cand va fi mare, vrea sa aiba o slujba care sa ii permita sa "aiba grija de oameni".


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.