O noua procedura medicala i-a permis unui fost politist american, orbit intr-o misiune, sa vada atat de bine incat sa poata conduce, titreaza miercuri "Sky News".
Nigel Cook, din SUA, suferea de degenerare maculara, o afectiune ce i-a incetosat vederea. Din aceasta cauza, barbatul a trebui sa predea permisul si sa renunte la slujba de anchetator. Insa, dupa ce chirurgii i-au implantat doua lentile mici din plastic, in fiecare ochi, acesta si-a recapatat vederea. Desi metoda nu este un tratament in sine, ea repara defectul de pe retina ce cauzeaza punctul orb.

"Medicii mi-au schimbat viata. Sunt atat de fericit. Ma bucur ca imi pot relua activitatea fara sa ma chinuiesc sa vad persoanele care vorbesc cu mine", a declarat barbatul. Degenerarea maculara este cauzata de rani pe o arie din spatele ochiului. Suferinzii vad numai periferal si nu pot recunoaste fata unei persoane decat daca se uita cu coltul ochiului. Insa noile lentile actioneaza ca un telescop ce mareste imaginea ce se formeaza in ochi.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.