O fotografie realizata in casa devenita muzeu a doctorului Edward Jenner - inventatorul vaccinului impotriva varsatului de vant - a starnit controverse in randul pasionatilor de paranormal. Sa fie vorba de prezenta unei fantome? Sau este doar rezultatul unui joc de lumini?
Intr-o prima fotografie, prin usa larg deschisa care separa cele doua incaperi din mansarda casei se intrezareste silueta unui barbat solid care se odihneste pe un scaun asezat intre cele doua paturi din camera. Insa, intr-o poza realizata patru zile mai tarziu in acelasi loc, este doar un spatiu gol. Pana si scaunul dintre cele doua paturi a disparut. Personalul casei din Berkeley, Gloucestershire este de parere ca e vorba de spiritul unuia dintre servitorii doctorului Jenner.

Controversata captura apartinand fotografului BBC Chris Sandys, a fost realizata in timpul unei vizite a acestuia la Jenner Birthplace Museum. Podul in care a fost realizata imaginea respectiva nu a fost pana acum deschis publicului. "Eu nu cred in fantome, dar asta e de-a dreptul ciudat", povesteste Sandys. "Imediat ce am facut poza, m-am uitat la ea pe aparat si am observat strania <<formatiune luminoasa>>, de tipul unei siluete, care se zarea dincolo de usa camerei in care ma aflam. Fara sa ma misc din punctul in care ma aflam, am mai facut cateva fotografii, in speranta ca acestea ma vor ajuta sa deslusesc misterul straniei prezente din prima poza. Dar nu am vazut nimic, din pacate. A fost atat de ciudat..."


















Scepticilor li s-ar parea mai mult decat o coincidenta faptul ca respectivul muzeu tocmai ce a deschis o noua expozitie pe tema "Fantome in podul casei". Insa membrii personalului pretind ca fotografia nu este un fals. "Suntem extrem de surprinsi de descoperirea facuta", declara custodele muzeului, Sarah Parker. "Pe peretii din mansarda sunt cateva mazgalituri apartinand soldatilor care au fost incartiruiti aici cam din secolul XIX pana in cel de-al XX-lea. Poate e vorba de spiritul unuia dintre acestia. Sau, de ce nu, de unul dintre slujitorii doctorului Jenner. Acum orice este posibil". Lumea s-a obisnuit sa considere fantomele ca pe ceva pur metaforic. Poate ca ar cam fi cazul sa mai zabovim un pic asupra acestei variante...


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.