Arata imbietor, pare a avea un gust excelent si se spune ca amelioreaza mai toate bolile. Problema o constituie insa pretul: sase euro lingurita!
Iar la un pret de 62 de euro un borcan de dimensiuni mici, putini vor fi cei care vor consuma mierea Manuka la micul dejun, zi de zi, comenteaza Guardian.co.uk

Insa proprietarii mosiei Tregothan din Cornwall, Anglia, au incredere in faptul ca mierea isi va gasi publicul tinta printre iubitorii de dulce. Compania isi justifica pretul 'piperat' prin faptul ca albinele 'sunt cazate' in stupi speciali, in valoare de peste 5.500 euro fiecare. Mai mult, albinele au sansa, in exclusivitate, de a se' ospata' in gradina de arbusti manuka, care se gasesc in Noua Zeelanda sau Australia

"Poate ca mierea este scumpoa, dar este singura de acest fel care se gaseste in Marea Britanie, iar astfel constituie un produs de lux", a declarat directorul gradinii Tregothnan, Jonathan Jones, care a adaugat ca anul acesta este primul in care planta produce nectarul, iar pana acum au vandut in jur de o suta de borcane.

Mierea a fost vanduta in Londra, cu precadere femeilor ajunse la varsta la care sunt constiente de importanta sanatatii, iar treptat au observat un interes general din ce in ce mai mare.

Secretul consta si in crearea stupilor: "Acestia sunt inovativi, mari si asigura o mai buna miscare a aerului si un control al temperaturii, ceea ce ofera un mai bun climat albinelor", spun expertii.

Reprezentantii sustin ca mierea contine proprietati medicale cu efecte curative pentru numeroase afectiuni, precum acnee, arsuri, probleme digestive, gingivita, alimentul fiind benefic cu precadere pentru persoanele in varsta.

Dulcele condiment este produs de 100.000 de albine, pentru care sunt necesari 20 de stupi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.