Dictatorul spaniol Francisco Franco (1892-1975) ramasese cu un singur testicul, afirma duminica jurnalistul si scriitorul spaniol Jose Maria Zavala, citand-o pe nepoata urologului fostului lider.
Ana Puigvert, ea insasi medic androlog, i-a spus jurnalistului ca bunicul sau, Antonio Puigvert, un urolog recunoscut si care l-a tratat pe Francisco Franco, ii spusese de mai multe ori despre aceasta particularitate a fostului dictator, dupa cum arata NewsIn.

Zavala, jurnalist la El Mundo, este sigur ca Franco ramasese cu un singur testicul in urma unei rani capatate in 1916 in timpul unei batalii de la El Biutz, in apropiere de Ceuta, in prezent enclava spaniola pe teritoriul marocan. Citand diverse biografii ale lui Franco, jurnalistul adauga ca o asemenea rana i-ar fi putut provoca sterilitate viitorului dictator.

De altfel, mai multe lucrari sugereaza sa unica fiica a cuplului Franco, Carmen Franco, nascuta in 1926, ar fi in realitate fiica fratelui dictatorului, Ramon Franco.

Dupa ce a participat la o revolta militara impotriva regimului republican, care a antrenat un razboi civil intre 1936 si 1939, Francisco Franco a condus Spania pana in 1975, cand a murit. Decesul sau a deschis calea pentru o tranzitie spre democratie, iar primele alegeri libere din era postfranchista au avut loc in iunie 1977.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.