Seful echipei, Csutak Melinda, a declarat pentru NewsIn ca pentru a face coca au folosit 28 de kg de faina, 28 de pachete de unt, 15 kg de zahar, un kilogram de zahar vanilat, 15 litri de lapte si un litru de ulei. Aluatul a fost rasucit pe batul de brad, a fost imbracat in zahar si a fost copt la jar de carbuni timp de un sfert de ora, dupa care a fost impartit celor prezenti.
Kurtos-ul urias este cel mai lung preparat de locuitorii din Santionlunca, dar si din tara, oamenii de aici fiind cunoscuti pentru colacii secuiesti pe care ii vand la marginea DN11, impreuna cu painea de casa. Anul trecut, localnicii au pregatit un kurtos lung de cinci metri.
Localitatile din Covasna sunt cunoscute pentru preparatele gigantice. Anul trecut, localnicii din Turia au reusit sa intre in Cartea Recordurilor cu un bulz de peste 150 de metri, la Covasna s-a preparat o inghetata de 100 de metri, iar la Comandau o tocanita din cateva sute de kg de ciuperci.
In 23 mai, la Sfantu-Gheorghe are loc Festivalul Carnatilor, unde echipe din tara si strainatate prepara „in direct“ carnati pe care apoi ii prezinta intr-un mod cat mai original.
Despre autor:
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
-
Ce planuri are PKO Bank în România: cea mai mare bancă din Polonia are active...
Sursa: futurebanking.ro
-
Sumă record cheltuită de utilizatorii OnlyFans în 2024. Câți bani au ajuns la...
Sursa: wall-street.ro
-
FRENVI, compania care îți pune pe masă tacâmuri sustenabile și comestibile
Sursa: green.start-up.ro
-
Românca Alina Sabău, antreprenoare în fashion de lux, va deschide un nou...
Sursa: retail.ro
-
Ideea simplă care digitalizează un domeniu blocat în timp | Cum funcționează...
Sursa: start-up.ro
-
5 hobbyuri care combat stresul acumulat și îți redau echilibrul interior
Sursa: garbo.ro
-
30 Noiembrie: Ziua în care toamna își ia rămas bun. Venus în Săgetător...
Sursa: kudika.ro