Locuitorii din satul covasnean Santionlunca au preparat, sambata, cel mai lung kurtoskolacs din tara, cu o lungime de zece metri, evenimentul avand loc in cadrul Zilelor comunei Ozun.
Pentru a face posibil acest nou record gastronomic, echipa din Santionlunca a rasucit aproximativ 1.700 de metri de aluat de kurtoskolacs, pe un lemn de brad lung de zece metri.

Seful echipei, Csutak Melinda, a declarat pentru NewsIn ca pentru a face coca au folosit 28 de kg de faina, 28 de pachete de unt, 15 kg de zahar, un kilogram de zahar vanilat, 15 litri de lapte si un litru de ulei. Aluatul a fost rasucit pe batul de brad, a fost imbracat in zahar si a fost copt la jar de carbuni timp de un sfert de ora, dupa care a fost impartit celor prezenti.

Kurtos-ul urias este cel mai lung preparat de locuitorii din Santionlunca, dar si din tara, oamenii de aici fiind cunoscuti pentru colacii secuiesti pe care ii vand la marginea DN11, impreuna cu painea de casa. Anul trecut, localnicii au pregatit un kurtos lung de cinci metri.

Localitatile din Covasna sunt cunoscute pentru preparatele gigantice. Anul trecut, localnicii din Turia au reusit sa intre in Cartea Recordurilor cu un bulz de peste 150 de metri, la Covasna s-a preparat o inghetata de 100 de metri, iar la Comandau o tocanita din cateva sute de kg de ciuperci.

In 23 mai, la Sfantu-Gheorghe are loc Festivalul Carnatilor, unde echipe din tara si strainatate prepara „in direct“ carnati pe care apoi ii prezinta intr-un mod cat mai original.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.