Persoanele care iau antidepresive sau antialergice risca sa aiba un libido diminuat.Astfel de medicamente inhiba regiunile din creier care controleaza apetitul sexual. Dar si administrarea de anticonceptionale deregleaza secretia hormonilor sexuali.
Medicamentele cele mai incriminate de „uciderea" apetitului sexual feminin sunt anticonceptionalele. „Acestea blocheaza ovarele si, atunci, femeile nu mai au o secretie naturala de hormoni feminini (progesteron si estrogen).

Urmarea: si secretia de testosteron (hormonul masculin) este blocata. In functie de acest hormon variaza apetitul sexual. Cand nivelul e scazut, si libidoul este scazut", subliniaza profesorul Constantin Dumitrache, medic primar endocrinolog la Institutul „C.I. Parhon" din Bucuresti.
Cercetatorii americani de la Universitatea din Boston au descoperit ca efectele anticonceptionalelor asupra apetitului sexual persista chiar si patru luni de la oprirea administrarii lor.

Antidepresivele pot cauza disfunctii erectile


Antidepresivele au si ele frecvent un efect negativ asupra apetitului sexual, atat in randul femeilor, cat si in randul barbatilor. Astfel de medicamente nu doar atenueaza dorinta sexuala, ci intarzie si atingerea orgasmului. In cazul barbatilor, antidepresivele pot duce la aparitia disfunctiei erectile.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.