La nici o saptamana de cand se anunta ca, incepand de la mijlocul lunii mai, clopotele catedralei anglicane din Liverpool vor bate in ritmul melodiei "Imagine", compusa de John Lennon in 1971, considerata de foarte multa lume un adevarat imn anti-religie, o alta miscare modernista vine sa zdruncine credinta britanicilor.
Este vorba de o sculptura dezvelita saptamana aceasta in Uckfield, in care Iisus Hristos este infatisat cu un aspect contemporan, purtand blugi la ultima moda si cu o frizura adaptata vremurilor si gusturilor credinciosilor.

"Am vrut un Iisus care sa nu sufere, ci sa fie dinamic si sa dea de inteles oamenilor ca sunt bineveniti in lacasul de cult", a declarat parintele Buckley, care slujeste la biserica din Uckfield. Sculptura din bronz este opera unui artist local, Cornish, ale carui lucrari au fost cumparate chiar si de Casa Regala. Anul trecut, credinciosii au putut vota pentru a alege ce sculptura va fi urcata langa clopotul bisericii. Doar 14 credinciosi au fost impotriva statuii Iisus in blugi, potrivit "Telegraph".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.