Are sase centimetri in inaltime si niste sani uriasi care ar face-o pe Pamela Anderson sa paleasca de invidie. Cu o varsta de aproximativ 35.000 de ani, sculptura in cauza ar putea fi cea mai veche reprezentare tridimensionala din lume.
Venus din Hohle Fels si-a primit denumirea datorita pesterii din sud-vestul Germaniei unde a fost descoperita in luna septembrie a anului trecut. Zona respectiva - localizata foarte aproape de Dunare - este un cunoscut sit arheologic, aici fiind descoperite de-a lungul timpului nenumarate artefacte. Femeia are sanii, posteriorul, organele genitale de dimensiuni uriase si picioarele desfacute.

Paul Mellars, profesor al Universitati Cambridge, a scris intr-un comentariu pentru gazeta "Nature": "Explicita figurina reprezinta o femeie ale carei caracteristici sexuale sunt mult exagerate ca dimensiuni. Dupa standardele de astazi, aceasta statueta ar putea fi cu usurinta considerata arta pornografica". A adaugat apoi: "Este clar faptul ca dimensiunea simbolisticii sexuale in arta europeana - precum si in restul lumii - are radacini foarte indepartate in evolutia speciei noastre".















Intrarea in pestera







Realizata din fildes, mileniile petrecute in namolul argilos din pestera i-au dat figurinei o nuanta maron-rosiatica.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.