Oamenii de stiinta din Montreal, Canada au descoperit recent ca sistemul imunitar al femeilor este mult mai puternic decat cel al barbatilor, gratie hormonilor. In urma recentului studiu, s-a aflat ca productia de estrogen intareste prima linie de atac a imunitarului in lupta contra bacteriilor si altor pradatori externi.
Testele de laborator in urma carora s-a ajuns la acest rezultat au fost facute pe soareci, la Universitatea Medicala McGill din Montreal, sub atenta supraveghere a doctoritei Maya Saleh. Aceasta a declarat ca ea si echipa ei au ramas extrem de surprinsi de cele aflate la sfarsitul experimentelor: "Se pare ca femeile au un mult mai puternic raspuns inflamator decat barbatii (prima reactie a corpului la o boala iminenta)".

Aceasta noua informatie creste posibilitatea folosirii medicamentelor pe baza de estrogen pentru a putea beneficia si barbatii de calitatile "protectoare" ale hormonului feminin.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.