Nemultumite de situatia politica, mii de femei din Kenya au ales sa intre in greva sexului, timp de o saptamana. Aceasta modalitate inedita de protest a fost lansata de o organizatie de aparare a drepturilor femeii, in semn de protest fata de violentele si a neintelegrile dintre primul ministru Raila Odinga si presedintele tarii Mwai Kibaki.
Aceasta organizatie impreuna cu altele de acelasi fel au depus un efort imens pentru a organiza aceasta miscare prin care spera ca vor reusi sa ii convinga pe guvernanti sa-si solutioneze problemele pe cale pasnica si pe barbati sa renunte la arme si violenta. In plus, Organizatia de Dezvoltare a femeilor a oferit, chiar, bani prostituatelor pentru a se alatura protestului care va dura pana miercuri, informeaza Care 2. com

"Am analizat toate temele care ar putea aduce oamenii sa vorbeasca si am descoperit ca sexul este raspunsul. Nu este impartit pe triburi, nu are un partid politic si se practica peste tot", a declarat presedinta miscarii, Rukia Sibow.

Miilor de femei care au intrat in greva sexului, li s-a alaturat si sotia primului-ministru, Ida Odinga.

La scurt timp dupa alegerile prezidentiale, in urma carora Kibaki a fost reales presedinte iar Odinga l-a acuzat de fraudarea alegerilor, suporterii celor doua tabere politice au inceput un protest care s-a transformat rapid intr-un val de violente, in urma carora peste 1.500 de persoane si-au pierdut viata.

Kenya a iesit din impas in momentul in care Kibaki si Odinga au semnat un acord de impartire a puterii, dar acum tensiunile dintre cei doi ar putea degenera din nou intr-un mini-razboi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.