Pe piele sau pe panza, tatuajele imprima cu ele atemporalitatea momentului, asa cum il vede artistul si cum il percepe modelul. In noua ei expozitie, artista de origine olandeza Angelique Houtkamp devine modelul inspirational al tatuajelor din lumea artei contemporane.
Imaginile clasice ale tatuajelor inspirationale, capetele de femei rubiconde intalnite uneori pe bratele bunicilor nostri, albastrite de vreme, asa numitele tatuaje de „moda veche” sunt acum amestecate cu imagini si visuri mitologice, creaturi antropomorfe, iconografii nautice si romante tip-Hollywood mistuitoare, amprenta lasata de Angelique Hotkamp fiind incontestabila.

Doar asa reuseste sa creeze diferite personaje, fiecare cu povestea lui, portia lui de magie si halou dramuit proportional, astfel incat sa nu epateze. Aceasta este lumea "Female Tattoo Extravaganza", un taram al minunilor, frumos si ecletic.

Pe pagina de Myspace, Angelique se descrie a fi o "nativa a Amsterdamului, lacasul prostituatelor si al bicicletelor". A inceput sa deseneze de la 31 de ani, varsta care nu este atat de inaintata pe cat pare, tinand cont de faptul ca a trebuit sa ia lectii de caligrafie in copilarie, pentru ca nici ea nu-si putea intelege scrisul. Isi descrie munca drept "extrem de simpla, foarte recogniscibila si deseori comica".

Expozitia sa se va desfasura intre 7 mai -19 iunie la Galeria Mondo Bizzarro in Roma, Italia si aduna munca depusa de Angelique Houtkamp, Sunny Buick si Morgue Armeni. Mondo Bizzaro a luat nastere in 1995, fiind infiintata de Alex Papa care a dorit de la inceput sa realizeze un fel de biblioteca in care sa adune arta contemporana, fotografie erotica, desene animate si picturi underground si filme, in orasul sau natal Bologna. In 1998 a luat nastere si editura Mondo Bizzaro care promova carti Deviant Art. Apoi a fost infiintata Galeria care promoveaza artisti tineri, controversati din toata lumea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.