Muzica ritmata combate stresul, iar cea vesela binedispune oamenii, facandu-i pe acestia sa creada ca toti cei din jurul lor sunt la fel de fericiti ca si ei, au descoperit cercetatorii britanici, informeaza dailymail.co.uk. citat de Mediafax.
Coordonatorul acestui studiu, Joydeep Bhattacharya, a testat efectul produs de 120 de cantece si sunete asupra starii de dispozitie a 46 de voluntari. Acestia au fost rugati sa asculte calupuri de cate 15 secunde de muzica si diverse sunete, apoi le-au prezentat o selectie de figuri ale unor persoane, pe care voluntarii a trebuit sa le incadreze in sectiunile "vesel", "trist" si "neutru".

Cercetatorii britanici au descoperit, astfel, ca diversele genuri de muzica ascultate pot schimba radical modul in care oamenii percep persoanele din jurul lor. De exemplu, persoanele care au ascultat piese ale trupei Girls Aloud sau Simfonia a IX-a de Beethoven credeau in acele momente ca si celelalte persoane din jurul lor se aflau intr-o dispozitie buna. In schimb, cei care au ascultat jazz sau piese semnate de artisti precum Morrissey sau Joy Division credeau ca toti ceilalti sunt tristi si deprimati. De asemenea, s-a descoperit ca muzica ritmata ii face pe oameni sa suporte mai usor stresul cotidian si le creeaza iluzia ca sunt inconjurati de persoane fericite si vesele.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.