Compania germana BASF participa la un program pilot pentru a promova o tehnologie inovatoare in sectorul energiei, care este aplicata in prezent la bordul primului aparat de zbor, alimentat exclusiv cu hidrogen.
Pilele de combustie care fac posibila alimentarea cu hidrogen vor putea fi folosite, in curand, si la aplicatiile portabile din turism, pentru furnizarea de electricitate si caldura in casele oamenilor si, intr-un viitor nu foarte indepartat, chiar in masini, reltateaza Descopera.ro.

Oricine se asteapta sa auda huruitul motorului la decolarea unui motoplanor "Antares DLR-H2" va avea o mare surprinza: aparatul de zbor se inalta aproape fara zgomot de la sol. Si mai mult de atat, nici nu se simte miros de combustibil. Antares este primul aparat de zbor cu personal la bord, alimentat exclusiv cu hidrogen (H2).
Alimentarea pe baza de hidrogen este posibila datorita sistemului de pile de combustie amplasat in rezervoarele de sub aripi. Tot aici se genereaza electricitatea pentru dispozitivele electronice de la bord si pentru motorul electric. In centrul sistemului se afla un ansamblu membrana-electrod, prescurtat MEA, proiectat de Divizia de Dezvoltare a Pilelor de Combustie BASF.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.