Incredibil 7 Mai 2009 02:22
Un nou studiu releva faptul ca un consum zilnic moderat de nuci aduce beneficii pacientilor dianosticati cu diabet de tip II, mentinand sub control limitele de insulina. Potrivit cercetarilor, publicate in "European Journal of Clinical Nutrition" (EJCN) si conduse de o echipa de specualisti de la Smart Foods Centre de la University of Wollongong, un aport zilnic de 30 de grame de nuci reduce riscurile agravarii bolii la pacientii diabetici intr-o proportie mult mai mare decat un regim hipocaloric si hipolipidic.
Linda Tapsell, sefa echipei de experti care a realizat aceste cercetari, a explicat ca dintre cele doua grupuri de pacienti care au participat la studiu - primul, care a tinut o dieta restrictiva in grasimi saturate si cel de-al doilea, de control, fara restrictii alimentare - s-a constatat ca primul grup a prezentat dupa cateva luni de regim niveluri scazute de colesterol si o nevoie mult mai redusa de insulina, asociata consumului de nuci, care se pare au cel mai mare nivel de grasimi nesaturate (asa-numitele "grasimi bune").

"Ca si alte alimente, nucile au o calitate nutritiva exceptionala, dar si un continut mare de fibre, vitamina E si alti antioxidanti" - a subliniat profesorul Tapsell. Ea a mai spus ca este foarte importanta o dieta echilibrata in ceea ce priveste grasimile de origine animala sau vegetala, dar si mai importanta este includerea in alimentatie a unor produse cu proprietati multiple, cum este cazul nucilor, unele dintre cele mai bogate alimentate in uleiuri naturale polinesaturate, omega 3 si vitamine.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.