Incredibil 6 Mai 2009 03:51
Autoritatile de la Beijing au facut apel catre populatie sa fumeze cat mai mult pentru a revigora economia tarii. Persoanele care vor alege alte tigari decat cele produse in China vor fi amendate.
In timp ce tarile europene desfasoara programe pentru a descuraja fumatul, in China autoritatile isi obliga cetatenii sa fumeze pentru a sustine economia nationala pe timp de criza. Potrivit presei britanice, in unele provincii a fost deja transportat un sfert de milion de pachete de tigari, in valoare de 230.000 de euro, care trebuie consumat cat mai repede. In cazul in care chinezii nu indeplinesc directiva sau sunt prinsi fumand alte marci de tigari decat cele produse in China, ei risca amenzi usturatoare. "Exista chiar o comisie care supravegheaza aplicarea directivei. Membrii comisiei au controlat scrumierele si cosurile de gunoi sa vada cat si ce fumasera angajatii primariei", a spus un localnic din orasul Gong'an. In China traiesc circa 350 de milioane de fumatori, iar un milion dintre ei mor anual din cauza bolilor cauzate de tutun.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.