Incredibil 6 Mai 2009 03:48
Stilul de viata sedentar a contribuit si el la aparitia bolilor moderne.

Recenta izbucnire a gripei porcine este ultima dintre afectiunile care agaseaza neincetat omenirea, de la banala raceala la cancer, care face in fiecare an milioane de victime pe intreaga planeta.

Asadar e specia umana mai bolnavicioasa decat in trecut? Sau pamantenii o duc mai bine ca niciodata sub aspectul sanatatii? s-au intrebat editorii de la LiveScience.com, care au realizat o comparatie intre bolile care au sacait generatiile trecute si cele care fac ravagii in ziua de azi.

Se pare ca raspunsul este afirmativ la ambele intrebari de mai sus. Desi umanitatea are cea mai indelungata speranta de viata din istorie, indivizii din prezent se confrunta cu anumite boli intr-o masura nemaiintalnita in trecut.

Aici intra multiplele cazuri de diabet si obezitate, precum si unele afectiuni precum febra fanului (alergia la polen).

Igiena excesiva, stilul de viata sedentar si absenta viermilor intestinali se numara printre cauzele posibile ale bolilor moderne.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.