Gary Go va deschide concertele Take That din aceasta vara avand ca instrument iPhone-ul pe care a si compus o parte din piesele de pe albumul sau de debut.
Pentru prima oara in fata unui public atat de numeros, un muzician va folosi un iPhone ca instrument in cadrul unor concerte care vor avea loc pe legendarul stadion britanic Wembley, anunta cotidianul Evening Standard.

Versiunile demo ale pieselor de pe albumul lui Gary Go, care va aparea pe 25 mai, incluzand single-ul "Open Arms", al carui clip il puteti vedea mai jos, au fost mixate cu ajutorul unui studio de inregistrari pe patru canale, aplicatie instalata pe iPhone-ul sau.



"In acest moment e greu sa ma gandesc la ceva pentru care nu folosesc telefonul", a declarat artistul, pe numele sau real Gary Baker. Subliniind versatilitatea smartphone-ului Apple, el a adaugat: "Pentru compozitori e o unealta extraordinara, tot timpul la indemana. Obisnuiam sa imi las mesaje audio cu ideile pe care vroiam sa nu le uit. Acum pot sa inregistrez piese intregi in parc - e grozav!".

Singura grija a lui Gary, care obisnuia in copilarie sa asculte concertele de pe Wembley din gradina casei aflate chiar in spatele stadionului, e sa nu-i sune telefonul in mijlocul vreunei piese.

"Nu cred ca s-au gandit cei de la Apple ca un iPhone va fi in centrul atentiei intr-un concert pe Wembley", e de parere Stuart Dredge, citat de Evening Standard. Apple l-a invitat insa pe Gary sa sustina pe 28 aprilie un mini-concert intr-unul din magazinele londoneze ale companiei, unde acesta va avea ocazia sa demonstreze live cum a remixat piesa "Superfuture" folosind doar aplicatii de iPhone cum ar fi Beatmaker, Ocarina sau iStylophone.

Popularitatea aplicatiilor Apple destinate muzicienilor amatori sau profesionisti e in crestere in ultima vreme, mai ales de cand trupa The Mentalists a reorchestrat piesa celor de la MGMT, "Kids", folosind exclusiv iPhone-uri si iPod-uri Touch care rulau Ocarina, RetroSynth, miniSynth si DigiDrummer Lite. O versiune live a piesei, in care singurul instrument "traditional" e vocea umana, s-a bucurat, pe YouTube, de peste 800.000 de vizualizari:



Pana in iulie, cand Gary va evolua live in cadrul turneului Take That, unde-si va arata calitatile de "iphonist" in fata unui public numeros, puteti asculta o parte din piese pe pagina sa de MySpace.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.