Tilly are 13 saptamani si este cel mai mic catel din Anglia. Puiul, un Chorkie - corcitura intre Yorkshire Terrier si Chihuahua - este cel mai mic exponent al rasei canine din Regatului Unit.
Cantareste aproape 480gr si are 20cm lungime cu tot cu codita. Stapana sa Karen McPherson, locuieste in East Kilbride este foarte incantata de animalul sau de companie despre care spune ca "este foarte zgomotos si entuziast pentru cineva atat de mic".

"Tilly the Chorkie" s-a nascut pe 15 ianuarie, iar acum, la aproape 4 luni, medicii veterinari sunt aproape siguri ca s-a oprit din crestere. Tot luna aceasta, masuratorile aratau ca un alt catelus, un chihuahua incrusisat cu un Jack Russell ar fi cel mai mic specimen din Anglia, insa are doar 3 saptamani si in mod sigur o va intrece pe Tilly.

Pentru Karren recordul nu este atat de important, insa sotul ei, Norrie, in varsta de 46 de ani si-a facut o noua obsesie pentru "catelusii de colectie", potrivit The Telegraph.

Intrebata despre apetitul micutei canine, Karen a marturisit ca desi este aproape minuscula, are pofta de mancare si mananca destul de mult. In plus ii place sa bea ceai si sa manance biscuiti, pesmeti pentru copii. In afara de Tilly, cuplul McPherson mai au inca 3 catei: pe parintii ei, Sasha si Tyson, ambii Chorkies si pe CJ, un Akita Japonez.

Desi este foarte mica, Tilly nu detine totusi recordul de cel mai mic caine din lume, acesta fiind obtinut de Chihuahua Heaven Sent Brandy, un Chihuahua in varsta de 4 ani din Florida care masoara 15 cm.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.