Cel mai batran barbat insurat din lume, britanicul Percy Arrowsmith, s-a stins din viata la varsta de 105 ani. La inceputul acestei luni, cuplul de batrani a intrat in Cartea Recordurilor ca fiind cel mai longeviv cuplu din istorie: cei doi au aniversat 80 de ani de casnicie. Percy s-a stins in pace in locuinta familiei din Hereford. Percy Arrowsmith, in varsta de 105 ani si sotia sa Florence care implinise 100 de ani au devenit un fenomen de presa dupa ce s-a aflat ca formau un cuplu inca din anii '20. Uniunea lor a fost declarata oficial cea mai longeviva casnicie din istorie.

Sotii Arrowsmith au reusit sa detroneze la longevitate un cuplu de japonezi care au fost casatoriti 78 de ani si 296 de zile, incepand din 1926. Percy Arrowsmith, in varsta de 105 ani, afirma la aniversarea casatoriei ca secretul unei casnicii de succes este sa spui intotdeauna "da, draga". in schimb, sotia sa, Florence, era de parere ca "nu trebuie sa iti fie niciodata teama sa iti ceri scuze. Noi nu ne-am culcat niciodata certati. Este mult de munca. Am avut si noi disputele noastre, dar am reusit sa le rezolvam numai impreuna. Nu a fost usor, dar a meritat. El este mai mult decat cel mai bun prieten al meu, este dragostea vietii mele", a explicat Florence. Ea a adaugat ca este norocoasa pentru faptul ca a reusit sa ramana impreuna cu sotul ei atat de mult timp. Un prieten de familie, reverendul Anthony Priddis, a declarat presei ca regreta foarte mult moartea batranului si ca atunci cand i-a vizitat ultima oara "aratau foarte indragostiti unul de altul". Cei doi s-au casatorit pe 1 iunie 1925 si au trait in aceeasi casa din Hereford 77 de ani. Au avut impreuna doi copii, au infiat o fata si au sase nepoti si noua stranepoti. Sotii Arrowsmith au detronat ca longevitate cuplul de japonezi care au fost casatoriti 78 de ani si 296 de zile, incepand din 1926.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.