Armata americana a anuntat luni lansarea unui cont oficial pe Facebook, dar si infiintarea unui birou pentru promovarea pe platformele sociale online, in pofida unor norme care limiteaza accesul soldatilor la site-urile de socializare

"Tinerii de astazi nu privesc stirile seara. Au prieteni cu care impartasesc informatiile pe Twitter sau pe Facebook", a declarat o purtatoare de cuvant a armatei, Lindy Kyzer. "Daca nu suntem prezenti in aceste medii, nu vom putea vorbi despre armata", a adaugat ea.

Divizia pentru "meda sociala" online din cadrul armatei a fost creata in luna martie, iar pagina oficiala de pe Facebook a institutiei, lansata saptamana trecuta, are deja peste 8.000 de membri, a adaugat ea. Printre acestia se numara sotii de soldati care doresc sa primeasca sfaturi din partea altor familii de militari, tineri recruti care asteapta mobilizarea sau fosti militari.

Armata si-a facut anul trecut si cont pe Twitter, dar a avut un start lent, cu numai circa 5.000 de utilizatori.
Insa restrictiile privind securitatea informatica a Departamentului Apararii, implementate in 2007, reprezinta un obstacol in utilizarea site-urilor de socializare, iar soldatilor desfasurati in Irak sau Afganistan nu li se permite adeseori sa acceseze Facebook sau Twitter din retelele bazelor militare.

"Este trist si face lucrurile mai dificile (...), dar dispunem de programe bune pentru internet cafe-uri" in zonele unde sunt desfasurati militari, a explicat Kyzer.

Soldatii aflati in teatrele de operatiuni nu au dreptul sa scrie pe blog fara sa isi informeze anterior superiori. Pe de alta parte comandantii se pot exprima liber in mediile online.

Generalul Ray Odierno, comandantul fortelor americane in Irak, are peste 5.000 de "prieteni" pe paltforma Facebook.

US Air Force, aviatia militara americana, are cont pe Twitter, iar comandamentul marinei pentru Oceanul Pacific are propria pagina pe Facebook plina de fotografii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.