Cercetatorii britanici au descoperit un grup de gene ce declanseaza dificultatile de invatare la baieti, intr-un studiu asupra unor familii bantuite de deficiente mintale.

Oamenii de stiinta de la Wellcome Trust Sanger Institute, Cambridge, au legat noua gene de dezvoltarea slaba a creierului la baieti dupa ce au analizat configuratia genetica a peste 200 de familii, scrie The Guardian. Descoperirea i-ar putea feri pe parinti de transmiterea unor astfel de gene defectuoase copiilor lor.

Dezvoltarea slaba a creierului cauzeaza dificultati de invatare la 2-3% din populatia britanica, insa problema este mult mai predominanta la barbati.

Toate genele cu anomalii identificate de cercetatorii britanici se afla pe cromozomul X, pe care baietii il mostenesc intotdeauna de la mamele lor. Fetele mostenesc doua copii ale acestui cromozom, de la fiecare parinte.

La femei, o gena defectuoasa de pe cromozomul X este contracarata de o copie sanatoasa.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.