Desi mai putin raspandit la noi in tara furtul de identitate este extrem de periculos. Insa, in viitorul apropiat bancile vor verifica identitatea unei persoane prin telefon, doar prin apasarea unui buton care va emite cateva semnale in urechea omului.

Prin intermediul lor, un calculator va anunta banca daca detinatorul contului este, cu adevarat, cel de la telefon sau nu, titreaza "New Scientist".

O astfel de parola va exista in viitor, datorita noilor tehnici biometrice proiectate pentru a identifica persoana de la capatul celalalt al firului. Conceptul se bazeaza pe faptul ca urechea nu doar receptioneaza sunete, ci si creeaza unele proprii, desi doar la un nivel detectabil de microfoane ultrasensibile. Daca semnalele se vor dovedi unice fiecarui individ, cu ajutorul lor se va imbunatati securitatea tranzactiilor bancare efectuate la telefon si va reduce numarul codurilor si parolelor pe care persoanele trebuie sa le retina.

Numite otoemisiuni acustice (OAE), sunetele sunt generate din interiorul cochleei din urechea interioara. Ele par a fi create de miscarile cililor din partea externa a cochleei. In mod normal, zgomotele ce intra in ureche fac acesti cili sa vibreze, iar ele sunt transformate in semnale electrice transmise de-a lungul nervului auditiv. Oamenii de stiinta au aflat recent ca aceste celule creaza propriile sunete in timp ce se contracta si dilata.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.