Consumul de inghetata da o senzatie rapida de fericire si de multumire bolnavilor. Aceasta este concluzia la care au ajuns cercetatorii dintr-un institut de psihiatrie din Marea Britanie, insa nu orice inghetata ofera astfel de senzatii, ci doar inghetata de vanilie.
Din studiile si analizele facute de specialisti a reiesit ca vanilia contine o substanta in prezenta careia o anumita parte a creierului reactioneaza rapid si provoaca senzatii placute consumatorilor. In cazul consumului de inghetata de vanilie, oamenii fac asociatii cu lucruri placute, cum ar fi convietuirea cu cineva drag, petrecerea concediului de vara, lumina si caldura soarelui, distractia.

Acest rezultat stiintific ii bucura nu numai pe consumatorii de inghetata, dar si pe producatori, din motive evidente. Acestia din urma spera ca vor exista tot mai multi consumatori de inghetata de vanilie, care vor prefera sa cheltuiasca mai mult pe acest produs decat pe medicamentele antidepresive.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.