Cercetatorii incearca momentan sa descopere o metoda care determina sistemul imunitar sa nu atace reovirusurile care lupta cu cancerul.

Doctorul Patrick Lee a demonstrat ca un virus inofensiv pentru om are capacitatea de a distruge celule stem canceroase din tesutul cancerigen mamar, informeaza StiintaAzi.ro .

Celulele stem canceroase intretin formarea de noi celule canceroase si sunt extrem de greu de distrus deoarece sunt rezistente la chimio si radioterapie. Tocmai de aceea lupta impotriva lor a devenit o prioritate a oncologilor.

Echipa doctorului Lee a studiat efectul virusului uman reovirus asupra tesutului canceros. “Reovirusurile sunt localizate de obicei in sistemul digestiv sau in cel respirator al omului si multa vreme au facut parte din categoria virusurilor orfane, deoarece nu se cunoastea nici o boala asociata cu acestea.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.