Femelele de cimpanzeu practica in salbaticie o forma de prostitutie, fiind dispuse sa se imperecheze cu masculii capabili sa le procure hrana.


Afirmatia apartine unor oameni de stiinta care mai precizeaza ca aceasta forma de schimb in natura - sex contra hrana - are loc pe perioade relativ lungi de timp si este o practica frecventa intr-o comunitate de cimpanzei care traieste intr-un parc national din Coasta de Fildes. Antropologii opinasera anterior ca in societatile umane primitive avea loc adesea un astfel de barter - favoruri sexuale contra mancare - cei mai buni dintre vanatori avand si cel mai mare numar de partenere. "Rezultatele studiilor noastre sugereaza ca si intre cimpanzei are loc un schimb identic. Masculii care isi impart mancarea cu femelele isi dubleaza sansele de imperechere, iar acestea din urma isi imbunatatesc automat standardul de viata, hranindu-se mai bine fara sa depuna prea mare efort si fara sa-si puna viata in pericol in incercarea de a-si procura hrana", a precizat Cristina Gomes de la Institutul de Antropologie din Leipzig, Germania. In plus, mai spun oamenii de stiinta, schimbul nu are loc doar in perioada de fertilitate a femelei, ci continua pentru perioade lungi de timp, chiar si dupa ce partenera de sex feminin nu mai este in calduri. "Aceste descoperiri ar putea avea un impact semnificativ in ceea ce priveste studiile privitoare la relatiile interumane", a mai precizat Gomes.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.