Aceasta impresionanta arta, care cere multa rabdare si indemanare, poate insemna pentru noi o munca migaloasa dar nu si pentru Patrick Acton, un american din statul Iowa care transforma chibriturile, din bunuri casnice in adevarate opere de arta.
Artistul in varsta de 55 de ani si-a descoperit pasiunea de a lucra cu lemnul inca din copilarie, cand obisnuia sa sculpteze foarte mult. Mai tarziu a vazut la televizor povestea interesanta a unui barbat care si-a construit o copie a propriei ferme numai din chibrituri. Aceasta poveste la inspirat pe Acton, care in anii studentiei a inceput sa construiasca diferite modele din betisoare de chibrit.

Dupa aproape zece ani in care a taiat peste 100.000 de capete de chibrituri pentru constructii care de care mai provocatoare, Acton a descoperit ca poate cumpara chibrituri si fara capatul de sulf. Dupa aceasta descoperire, artistul a fost capabil sa lucreze mult mai repede asa ca marimea pieselor construite a inceput sa creasca din ce in ce mai mult.


De-a lungul anilor, Acton a dezvoltat mai multe tehnici si procese care i-au permis sa construiasca modele mai complexe si mai detaliate, printre care o replica a scolii Hogwarts, din filmul Harry Poter. Pentru aceasta lucrare, care a durat doi ani, Acton a folosit peste 600.000 de bete de chibrit.

De asemenea el a reusit sa faca o copie fidela in miniatura si dupa cladirea Capitolului din Washington si una dupa celebra Catedrala Notre Dame din Paris.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.