Pastele se apropie, iar iepurasii au inceput sa topaie de peste tot. Intr-un petshop din Connecticut insa, iepurasul de Pasti este putin mai ciudat: are 2 nasuri.
Un pui de iepure cu doua cavitati nazale si cu patru nari a fost descoperit, intamplator intr-un petshop din Milford, SUA. Imediat cum a descoperit specialul "urecheat", Tom Fomenko, proprietarul Purr-Fect Pets Inc. a initiat un concurs "The Bunny Contest", in care participantii sunt invitati sa-i gaseasca un nume iepurasului cu 2 nasuri. Pana acum propunerile au fost: Two Face, Cyrano de Bergerac si Deuce.

Tom Fomenko a spus ca nu a mai vazut in cei 25 de ani de activitate ai sai, niciun iepure cu o asemenea "problema nazala", "nici serpi cu maini, nici hamsteri cu 5 picioare, sau pasari cu 3 aripi. Nimic de genul asta". Insa, in ciuda acestui mic handicap, iepurasul mananca, bea si zburda linistit alaturi de fratiorii sai.

"E chiar mai dragut cand il vezi cum adulmeca incetisor, curios, cu ambele nasucuri", marturiseste Tiana Nieves, o angajata a petshopului.

Gregg Dancho, directorul gradinii Zoo Beardsley din Bridgeport, spune ca sunt doua motive in cazul unor asemenea malformatrii la iepuri. Primul este de ordin genetic, datorat unei incrucisari selective (endogamie), iar al doilea poate fi din cauza mediului si a substantelor cu care au fost hraniti parintii iepurasului. "Este posibil ca acestia sa fi consumat alimente stropite sau supuse unor tratamente cu pesticide", a explicat Dancho pentru Connecticut Post.

Un iepuras poate trai pana la 10 ani, iar daca este putin dresat si este tinut in casa, poate deveni un animal de companie foarte docil. Nu este recomandat sa cumparati o cusca si sa-l tineti afara, fiindca este foarte sensibil si nu se adapteaza prea repede la frig.

Angajatii Purr-Fect Pets Inc spera ca Cyrano de Bergerec nu va fi vandut niciodata, pentru ca deja s-au atasat foarte mult de el si face parte din marea lor familie, un fel de mascota. Iar daca va fi vandut, proprietarul petshopului isi da promisiunea ca va merge intr-un loc unde va fi iubit si nu va ajunge direct friptura. "Pentru ca una peste alta nu e un animal obisnuit. Este un iepuras mai special".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.