In ciuda unui record inregistrat anul trecut in ceea ce priveste numarul vizitatorilor, de aproape sapte milioane de persoane, turnul Eiffel nu a scapat de criza financiara si tarifele de acces aproape ca s-au dublat.

Incepand cu acest weekend, compania care administreaza turnul Eiffel a marit tarifele de acces, preturile fiind intre 8 si 13 euro in functie de etaj, informeaza cotidianul francez Le Parisien.

Pana de curand, fiecare etaj al turnului avea un tarif propriu - 4,8 euro pentru primul etaj, 7,80 pentru al doilea si 12 euro pentru varf. Incepand de sambata, 4 aprilie, accesul la primele doua etaje au un tarif unic, de 8 euro, ceea ce inseamna aproape dublarea tarifului pentru primul etaj. Accesul pentru varful turnului are un pret mai mare cu un euro, ajungand astfel la 13 euro, informeaza NewsIn.

Ultima crestere a tarifelor a fost in 2008, cand tariful de acces la primul etaj a fost majorat de la 4,5 la 4,8 euro.

Simbolul Parisului resimte o scadere a numarului de vizitatori, in special al turistilor straini, inca din toamna anului trecut. Desi cifrele primului trimestru nu sunt inca publice, societatea de exploatare a turnului Eiffel a anuntat inca din luna ianuarie ca se asteapta la o continuare a acestei tendinte de scadere.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.