Oamenii de stiinta au descoperit ca ritualul aplicarii rujului si fardului actioneaza ca un exercitiu extrordinar de stretching prin intermediul caruia femeile, mai ales cele trecute de 60 de ani, isi pot imbunatati echilibrul fizic si coordonarea miscarilor.
Practicarea acestui "sport" este benefica in special pentru reprezentantele varstei a treia, care isi pierd adesea echilibrul si cad, ajungand la spital cu rani severe care le pot fi uneori chiar fatale, relateaza dailymail.co.uk.

Aparentele beneficii ale machiajului reies dintr-un studiu efectuat pe 100 de femei cu varste cuprinse intre 65 si 85 de ani, de catre specialistii Universitatii St. Etienne din Franta. Cu ajutorul unor branturi si centuri speciale, femeilor le-au fost testati centrii gravitationali si monitorizata tinuta. Ulterior, cercetatorii au concluzionat ca batranele care se machiaza zilnic au un echilibru mai bun si isi coordoneaza mai bine miscarile. "Tinuta acestor femei era dreapta si, in plus, aveau un echilibru mult mai bun decat cele care nu se machiau zilnic, impiedicandu-se si cazand mai putin decat celelalte", a precizat dr. Patricia Pineau, coordonatoarea studiului. Concluziile acestei cercetari vor fi prezentate in cadrul Congresului Mondial de Gerontologie care urmeaza sa aiba loc la Paris.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.